Actie 7 mei 2019: De non-profit present en springlevend in Brussel!

onthaalouders op de actie

Met maar liefst 9.000 werknemers uit zorg, welzijn en cultuur maakten we live ons Non-Profit memorandum over aan de politieke wereld. Na de politieke verkiezingen van 26 mei komen er nieuwe regeringen. Die zullen het beleid bepalen voor de sector in de komende jaren. Wat wel of wat niet zal gebeuren in de sector is heel belangrijk. Een duidelijke boodschap van de Non-Profit is absoluut nodig. Wat verwachten wij dat de politieke partijen en straks de nieuwe regeringen zullen doen voor zorg, welzijn en cultuur?

Kwaliteitsvolle zorg, welzijn en cultuur: DOE-ER-IETS-AAN”!

Een saai memorandum, waar nadien alleen maar stof op valt, is niets voor ons.

De actievoerders uit vele instellingen, organisaties en diensten brachten een massa door de werknemers ingevulde DOE-ER-IETS-AAN kaartjes mee naar Brussel, met daarop hun TOP 3 belangrijke thema’s voor de komende regering. De kaartjes werden samengebracht in een mega grote postbus op het podium aan het Muntplein. De actievoerders namen er het woord en brachten de levende boodschap van de werkvloer.

7 mei 2019 was niet zomaar een “symbolische” actie, maar een duidelijk en opgemerkt signaal. De volgende regering zal verder moeten investeren in kwaliteitsvolle zorg, welzijn en cultuur. Een nieuwe uitbreiding en verbetering van het werknemersstatuut voor alle onthaalouders die dat wensen, minder werkdruk, inzetten op kwalitatieve arbeidsomstandigheden ook voor de onthaalouders in het Sui Generis statuut. Doe er iets aan! Afspraken over zorg, welzijn en cultuur worden bij de regeringsvorming beter niet vergeten.

Als Non-Profit vakbond zullen we het op de voet volgen. Als de politieke wereld het toch zou dreigen te vergeten, zullen we ze er samen tijdig aan herinneren. De DOE-ER-IETS-AAN kaartjes zetten de lijnen uit van wat in ons programma belangrijk is!
Een grote dank-je-wel aan iedereen die er bij was en mee voor een geslaagde Non-Profit Actie zorgde. Samen blijven we er voor gaan!