Partner Yves: "Ik hoop dat alle onthaalouders een degelijk statuut en verloning krijgen"

Hallo,

Mijn partner is net via een dienst ook als onthaalouder gestart maar wij stellen vast dat het allemaal niet loopt zoals het zou moeten lopen. Je moet achter alles informeren en de dienst laat weinig van zich horen.

Normaal zouden 3 kinderen starten maar als puntje bij paaltje komt is er maar 1 kindje gestart. Daarvan kan je niet leven natuurlijk, zeker niet nu kindje ook eens ziek is.

Een droom kan snel anders uitdraaien, mijn partner ziet ervan af en is best wel teleurgesteld. Ik hoop via deze weg dat er iets verandert en dat alle onthaalouders een degelijk statuut en verloning krijgen.

Reacties

Door Julie op

Ik ken het probleem. Ik had een bezetting van 7 kindjes (ze komen niet iedere dag, maar samen vormen ze 4 fulltimers, zoals het zou moeten zijn). Na de kerstvakantie zonder enige aanleiding komen er 2 niet, niets gehoord, niets gezien. Ik bel dan maar zelf. Ah ja, hij komt niet meer. We hebben geen opvang meer nodig, daag.

En dan verliezen wij geld en hebben wij minder inkomen, terwijl dit wel niet onze schuld is.

Ik doe nog door tot mijn eigen kind naar school gaat, maar dan stop ik er mee. Ik ben nu anderhalf jaar open en heb al meer dan 12 kinderen gehad. Dit kan niet meer! Succes aan degene die dit jaren doen, maar dan zou ik graag willen weten hoe die ermee omgaan. Ofwel geluk met de ouders zeker!