2 juli: Zomeractie voor de kinderopvang

Kom en doe met ons mee tijdens de
Zomeractie!
Voor onze kinderopvang en onthaalouders
zondag 2 juli 2023
van 10u tot 12u
Martelarenplein-Brussel
voor het kabinet van de Vlaamse regering
(vlakbij station Brussel Centraal)
met spelletjes voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen

Negen is te veel
De crisis in de kinderopvang was dit jaar niet min. Ondanks alle acties, hebben onze politici het nog niet helemaal begrepen. Er werden wel kleine stappen vooruit gezet maar eigenlijk veel te weinig om echt een verschil te maken. De werkdruk is nog altijd torenhoog want negen is te veel, het loon te laag en onze kleintjes moeten het stellen met veel te weinig aandacht en zorg.

Gelijk loon voor gelijk werk
Jullie verdienen beter! Het afgelopen half jaar smeedden we plannen in het toekomsttraject kinderopvang. We werkten verbetervoorstellen uit en becijferden hoeveel dit zal kosten.

Een werknemersstatuut voor elke onthaalouder
Nog voor de septemberverklaring willen we daarom met z’n allen een krachtig signaal geven aan de voltallige Vlaamse regering. We willen dat er met de septemberverklaring centen op tafel gelegd worden voor een lagere kind-begeleiderratio, gelijk loon voor gelijk werk en een werknemersstatuut; nu!

Daarom organiseren we zondag 2 juli 2023 een gezamenlijke actie van en voor de kinderopvang met ouders, medewerkers, organisatoren, vakbonden, feministen en experts.

Hopelijk tot dan!