Index onkostenvergoeding gered

Enkele weken geleden deelde Kind en Gezin mee dat er zal bespaard worden op de werkingskosten in de kinderopvang. De lonen zouden door die besparingen niet getroffen worden. Maar een strikte toepassing van de besparingslogica op de onkostenvergoedingen betekende dat de onthaalouders geen volledige index op de onkostenvergoeding zouden ontvangen. In de plaats van 18,33 euro per opvangdag zouden ze nu maar 18,28 euro krijgen. Onaanvaardbaar voor de LBC-NVK.

Wij weten dat voor de onthaalouder elke eurocent telt. Wij zijn ons ervan bewust het inkomen van de onthaalouder voor een belangrijk deel bepaald wordt door de onkostenvergoeding. Natuurlijk dat we die automatische besparing dan niet konden aanvaarden. Wij hebben begrip van het Kabinet Welzijn gevraagd en gekregen.

Dankzij onze tussenkomst zullen de onthaalouders vanaf 1 januari 2011 kunnen genieten van een volledig geïndexeerde onkostenvergoeding: 18,33 euro per opvangdag. Toch nog wat goed nieuws voor de onthaalouders in deze winterse dagen.

Fijne eindejaarsfeesten